Wat heb je nodig?
- 250 gram bloem
- 100 gram honing
- 1 eetlepel stroop
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel potas (kaliumcarbonaat) of bakpoeder
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen anijs (of gestampte muisjes)
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- een koekplank of bakplaat
We gaan taai taai maken!
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de honing in een pannetje – op het fornuis – of in een kommetje in de magnetron. Verwarm de honing zachtjes en roer de stroop erdoor. Laat dit afkoelen. Zeef de bloem in een kom en roer er de kruiden en de potas door. Roer de afgekoelde honing met stroop door het beslag en kneed daarna tot je een stevig deeg hebt.
Rol het deeg uit tot een dunne plak of vul de vormpjes van de koekplank ermee. Deze eerst bestuiven met een beetje bloem, dan plakt het deeg er niet aan vast. Leg het deeg of de koekvormen op een stuk bakpapier op een bakblik. Na 25 minuten in de oven te hebben gebakken en de taaitaai heel lichtbruin is, is deze klaar. Controleer met een naald of de koek gaar is. Blijft er niets aan plakken dan kunnen ze de oven uit. Nog lekkerder dan uit de winkel!